Blog

Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd

Egy esetleges közlekedési baleset körülményeinek bizonyításához, a baleset felelősének megállapításához hasznos eszköz lehet egy szélvédő mögött dolgozó kamera. Kérdés azonban, hogy jogszerűen készíthetőek-e ilyen felvételek vezetés közben a megtett útvonalról, közlekedési szituációkról.

A poszt első két részében (lásd a korábbi bejegyzések között) az ajándékozási szerződés írásba foglalásáról (1.), az ígért ajándék átadásának megtagadásáról (2.) és az ajándék jogszerű visszakövetelési lehetőségeiről (3.) volt szó. A téma jelen befejező részében az ajándékozással járó fizetési kötelezettségekről írok.

A honlapon megjelenő írások dr. Ecsedy Miklós szellemi termékei, azok bármely részénék idézése a forrás - hivatkozást is tartalmazó - megjelölésével történhet, azzal, hogy az írások teljes felhasználásához a szerző előzetes engedélye szükséges. Természetesen a fenti bejegyzések műfaji és terjedelmi korlátok miatt sem lehetnek teljesek, így azok nem minősülnek jogi szakvélménynek/tanácsadásnak, így konkrét probléma, kérdés esetén kérem forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.


Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd

KERTVÁROSI IRODA: Budapest XVII. Ker. BELVÁROSI IRODA: Budapest VII. Ker. LEVELEZÉSI CÍM: 1173 Budapest, Pesti út 149. TEL: +36 (20) 211 - 7758 E-MAIL: ugyved@drecsedy.hu WEB: www.drecsedy.hu