Blog

Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd

"Diszkrimináció", "emberek közötti megkülönböztetés", "alkotmányellenes" - hallhatjuk sokaktól a védettségi igazolvány kapcsán. De mi a valóság? Tényleg jogellenes többletjogokat biztosítani járvány idején a beoltottaknak? A jelen cikkből kiderül!

Belegondoltál már abba, hogy mennyi bűncselekményt kell elkövetnie a Mikulásnak ahhoz, hogy az ajándékod a csizmádba vagy épp a fa alá kerüljön? Ha nem, segítünk : )

Leszedhető a szomszédból a kertünkbe átlógó gyümölcsfa termése? Csak ha már a földre esett? Még akkor sem? Mit tehet a szomszéd? Jelen szakcikkünkből kiderül!

Jelen bejegyzés a munkáltatók szemszögéből vizsgálja meg a koronavírus (CIVID-19) illetve a várható gazdasági következményei miatt ránk váró rendkívüli hetek / hónapok jogi kérdéseit. Kell-e munkabért fizetni, ha karantén miatt be kell zárnunk? Mit tehetünk, ha nem jelenik meg a munkavállalónk? A bejegyzésben a hasonló kérdésekre keressük a...

A koronavírus (CIVID-19) immár kétségtelenül világjárvánnyá terebélyesedett, rendkívüli intézkedéseket hozva magával. Magyarországon különleges jogrend lépett életbe, a Kormány 2020.03.11. napján veszélyhelyzetet hirdetett ki. Jelen bejegyzés a munkavállók szemszögéből vizsgálja meg a ránk váró rendkívüli hetek / hónapok jogi kérdéseit.

A honlapon megjelenő írások dr. Ecsedy Miklós szellemi termékei, azok bármely részénék idézése a forrás - hivatkozást is tartalmazó - megjelölésével történhet, azzal, hogy az írások teljes felhasználásához a szerző előzetes engedélye szükséges. Természetesen a fenti bejegyzések műfaji és terjedelmi korlátok miatt sem lehetnek teljesek, így azok nem minősülnek jogi szakvélménynek/tanácsadásnak, így konkrét probléma, kérdés esetén kérem forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.


Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd

KERTVÁROSI IRODA: Budapest XVII. Ker. BELVÁROSI IRODA: Budapest VII. Ker. LEVELEZÉSI CÍM: 1173 Budapest, Pesti út 149. TEL: +36 (20) 211 - 7758 E-MAIL: ugyved@drecsedy.hu WEB: www.drecsedy.hu