Blog

Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd

"Diszkrimináció", "emberek közötti megkülönböztetés", "alkotmányellenes" - hallhatjuk sokaktól a védettségi igazolvány kapcsán. De mi a valóság? Tényleg jogellenes többletjogokat biztosítani járvány idején a beoltottaknak? A jelen cikkből kiderül!

Belegondoltál már abba, hogy mennyi bűncselekményt kell elkövetnie a Mikulásnak ahhoz, hogy az ajándékod a csizmádba vagy épp a fa alá kerüljön? Ha nem, segítünk : )

Leszedhető a szomszédból a kertünkbe átlógó gyümölcsfa termése? Csak ha már a földre esett? Még akkor sem? Mit tehet a szomszéd? Jelen szakcikkünkből kiderül!

Jelen bejegyzés a munkáltatók szemszögéből vizsgálja meg a koronavírus (CIVID-19) illetve a várható gazdasági következményei miatt ránk váró rendkívüli hetek / hónapok jogi kérdéseit. Kell-e munkabért fizetni, ha karantén miatt be kell zárnunk? Mit tehetünk, ha nem jelenik meg a munkavállalónk? A bejegyzésben a hasonló kérdésekre keressük a...

A koronavírus (CIVID-19) immár kétségtelenül világjárvánnyá terebélyesedett, rendkívüli intézkedéseket hozva magával. Magyarországon különleges jogrend lépett életbe, a Kormány 2020.03.11. napján veszélyhelyzetet hirdetett ki. Jelen bejegyzés a munkavállók szemszögéből vizsgálja meg a ránk váró rendkívüli hetek / hónapok jogi kérdéseit.

Végrendelkezni a hatályos magyar jogszabályok alapján viszonylag szabadon lehetőségünk van, saját vagyonunkat annak (és úgy) jutatthatjuk, akinek (és ahogy) szeretnénk. Azonban létezik néhány olyan jogi megkötés, amelyekkel ha nem vagyunk tisztában, az alaposan kigondolt tervünk nem fog megvalósulni.

A honlapon megjelenő írások dr. Ecsedy Miklós szellemi termékei, azok bármely részénék idézése a forrás - hivatkozást is tartalmazó - megjelölésével történhet, azzal, hogy az írások teljes felhasználásához a szerző előzetes engedélye szükséges. Természetesen a fenti bejegyzések műfaji és terjedelmi korlátok miatt sem lehetnek teljesek, így azok nem minősülnek jogi szakvélménynek/tanácsadásnak, így konkrét probléma, kérdés esetén kérem forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.


Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd

KERTVÁROSI IRODA: Budapest XVII. Ker. BELVÁROSI IRODA: Budapest VII. Ker. LEVELEZÉSI CÍM: 1074 Budapest, Rákóczi út 60. III/43. TEL: +36 (20) 211 - 7758 E-MAIL: ugyved@drecsedy.hu WEB: www.drecsedy.hu