Blog

Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd

Ki illetve mi is a "képzelt apa" és mi szükség van rá? Mikor és miért jegyeznek be valakinek képzelt apát? Ki és milyen feltételekkel indíthat apasági pert?

Jogilag mi keletkezteti (és mi szünteti meg) az apaságot? Hogyan különülhet el a biológiai és a jogi apa? Mi szükség van "képzelt" apára? Ki indíthat apasági pert? A folytatásból kiderül!

"Diszkrimináció", "emberek közötti megkülönböztetés", "alkotmányellenes" - hallhatjuk sokaktól a védettségi igazolvány kapcsán. De mi a valóság? Tényleg jogellenes többletjogokat biztosítani járvány idején a beoltottaknak? A jelen cikkből kiderül!

Belegondoltál már abba, hogy mennyi bűncselekményt kell elkövetnie a Mikulásnak ahhoz, hogy az ajándékod a csizmádba vagy épp a fa alá kerüljön? Ha nem, segítünk : )

Leszedhető a szomszédból a kertünkbe átlógó gyümölcsfa termése? Csak ha már a földre esett? Még akkor sem? Mit tehet a szomszéd? Jelen szakcikkünkből kiderül!

A honlapon megjelenő írások dr. Ecsedy Miklós szellemi termékei, azok bármely részénék idézése a forrás - hivatkozást is tartalmazó - megjelölésével történhet, azzal, hogy az írások teljes felhasználásához a szerző előzetes engedélye szükséges. Természetesen a fenti bejegyzések műfaji és terjedelmi korlátok miatt sem lehetnek teljesek, így azok nem minősülnek jogi szakvélménynek/tanácsadásnak, így konkrét probléma, kérdés esetén kérem forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.


Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd

KERTVÁROSI IRODA: Budapest XVII. Ker. BELVÁROSI IRODA: Budapest VII. Ker. LEVELEZÉSI CÍM: 1173 Budapest, Pesti út 149. TEL: +36 (20) 211 - 7758 E-MAIL: ugyved@drecsedy.hu WEB: www.drecsedy.hu