Blog

Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd

Megharapott a szomszéd kutyája, de nincs semmilyen számlával igazolható károm, akkor is jogosult vagyok sérelemdíjra? Megsértették a jóhírnevemet, de nem tudom bizonyítani, hogy ezzel milyen kár ért, hogyan kaphatok sérelemdíjat?

Gyakran felmerülő beszéd- (illetve adott esetben vita-) téma lehet a kerítések fenntartásának, javításának, átalakításának költségviselése.

Kié a kerítés? Ha kitörik egy léc, kinek kell fizetnie a javítási költségeket? A szomszédomnak, vagy nekem kell lecserélnem az elkorhadt kerítést?

2018. október 15. napja óta aki életvitelszerűen közterületen tartózkodik, szabálysértést követ el. A szabályozás nagy sajtóvisszhangot kapott, ám nagyon sok a téves vagy félrevezető információ a kérdésben. Tényleg börtönbe zárják a hajéktalanokat? Igaz, hogy igazoltatás után minden holmijukat megsemmisítik? Akkor is megbüntetik a hajléktalanokat,...

Szeretnék egy szobát bérelni, azonban a tulajdonos nem akar írásban szerződést kötni...rendben van ez így? Csak szóban állapodtam meg a könyvelőmmel...lehet baj belőle? Vállalkozó vagyok, azonban szinte sosem kötök írásban szerződést...jogszabályt sértek?

Előljáróban: ha meghatározott feltételek fennállnak, a munkáltató - további mérlegelés nélkül - köteles a munkába járás utazási költségét megtéríteni a munkavállaló számára. Milyen feltételeknek kell fennállniuk? Benzinköltséget is megtérít a munkáltató? A tömegközlekedési bérletek 100%-a térítendő? A következőkben a fentiekre keressük a...

A honlapon megjelenő írások dr. Ecsedy Miklós szellemi termékei, azok bármely részénék idézése a forrás - hivatkozást is tartalmazó - megjelölésével történhet, azzal, hogy az írások teljes felhasználásához a szerző előzetes engedélye szükséges. Természetesen a fenti bejegyzések műfaji és terjedelmi korlátok miatt sem lehetnek teljesek, így azok nem minősülnek jogi szakvélménynek/tanácsadásnak, így konkrét probléma, kérdés esetén kérem forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.


Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd

KERTVÁROSI IRODA: Budapest XVII. Ker. BELVÁROSI IRODA: Budapest VII. Ker. LEVELEZÉSI CÍM: 1074 Budapest, Rákóczi út 60. III/43. TEL: +36 (20) 211 - 7758 E-MAIL: ugyved@drecsedy.hu WEB: www.drecsedy.hu